Friday 3 November 2017

Kupovina šminke preko sajta Aliexpress: uzeti ili zaobići?

Pozdrav svima i danas hocu da nastavim pricu o svom iskustvu porucivanja stvari sa kineskog sajta Aliexpress. Prethodni post gde delim par saveta i iskustvo porucivanja garderobe sa ovog sajta mozete procitati ovde (klik). 

Ovaj put necu da pisem puno o tome sta sam sve od kozmetike i sminke porucila sa ovog sajta (ako zelite mozete da pogledate video na kraju posta gde pricam o tome) vec da podelim moje misljenje da li generalno vredi kupovati kozmetiku sa kineskih sajtova ili bolje zaobici tu opciju.



Svi znamo da kineska sminka nije bezbedna jer ponekad nije jasno poreklo proizvoda. Sa druge strane, dosta drogerijskih proizvoda se proizvodi bas u Kini (NYX, MUR naprimer) i to sto se proizvodi tamo ne znaci da ce biti lose ili nekvalitetno.

Sto se mene tice, ja sam narucivala paletu senki za oci, olovke za usne, tecni mat ruz, hajlajtere, rumenila, bb kremu.. i valjda nista vise od sminke.

Moram da kazem da nijedna od tih stvari mi nije izazvala probleme sa licem ili ocima dok sam imala probleme od nekih drogerijskih poznatih proizvoda (post o mojoj strasnoj alergiji na maskaru je tu). Sa druge strane, vecinom proizvoda sa Aliexpress nisam bila zadovoljna sto se tice kvaliteta. Mogu da kazem da mi se svideli olovke za usne (samo sto su dosta suvi, kao llums naprimer) i kremasti hajlajtere.I olovke i jedan od hajlajtera i dalje imam u svojoj kolekciji (drugi sam prosledila jer mi nije odgovarala nijansa) dok ostali proizvodi (senke, ruzevi, rumenila, bb kremu) sam prosledila.



Rumenila mi se previse truse, senke uglavnom imaju slabu pigmentaciju i takodje se truse, tecni ruzevi koji sam probala se dosta lepe;  bb kremu ili tecni pudere nikako ne bi savetovala da porucujete sa kineskih sajtova, to je bila moja greska i nisam to ni koristila na kraju.

Sto se mene tice ja sam probala sminku sa Aliexpress i zavrsila sam sa tim. Jedino sto i dan danas narucujem sa ovog sajta su cetkice za sminkanje i bjuti-blendere. Kvalitet cetkica je sasvim ok, nista nisu losije od cetkica koji kostaju u radnjama 300-700 din dok ovi kostaju od 50 centi do 1-2 dolara pojedinacno a za 8-10 dolara mozete da uzmete komplet.


Sto se tice bjuti-blendera, ja ih menjam svaki mesec dana tako da ne vidim smisla da potrosim dosta novca na nesto sto treba cesto menjati zbog higijenskih razloga (naravno ja ga perem posle svakog koriscenja, to stoji). Sto se tice nanosenja pudera i bb-kreme, odlicne su, nemam sta da im zamerim.

Sve u svemu, ako imate pristup drogerijama a imate malo novca, bolje kupiti nesto od Golden Rose, Essence, Aura, Flormar, She, Miss Sporty, Elixir i drugih povoljnih brendova nego da rizikujete sa kupovinom sminke preko kineskih sajtova. Cena ce biti negde slicna ali u ovom slucaju vi bar znate sta kupujete.

Sa druge strane, toplo preporucujem vama da slobodno narucite cetkice i drugi pribor za sminkanje. Na Aliexpress i drugim kineskim sajtovima stvarno cete ustedeti novac sto se tice tih stvari.



4 comments:

  1. Svidja mi se post. Nevolim kupovinu sminke preko kineskih sajtova, to mi je isto kao da sam u kineskoj radnji kupila sminku.

    glamfashioncat.blogspot.rs

    ReplyDelete
  2. Super post ♡

    https://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/10/25/black-and-red-devil/

    ReplyDelete