Sunday, 23 April 2017

Kako sam se šminkala u srednjoj školi?

Veoma je interesantno pronaći stare slike i pogledati kako ste se šminkali pre 5-10 godina, šta je tad bilo u trendu, videti svoje greške, nasmejati se i tako dalje. Ja uvek volim da gledam klipove na Youtube na temu "kako sam se šminkala u srednjoj/pre 5-10 godina". Mislim da je mnogima takodje interesantno ovo.

Što se mene tiče, ja sam počela da se šminkam sa 14 godina ali to naravno nikako ne može da se uporedi sa onim kako se šminkam danas. Tad sam koristila samo maskaru i malo sjaja za usne, ponekad i crnu olovku za oči u spoljašnjim uglovima očiju.

Našla sam dosta slika kad sam imala 17 godina. Kad pogledam danas razmišljam - ovako se ne bih našminkala danas ni u ludilu :) 

Kako vidite na slikama, koristila sam:

→ maskaru (uglavnom je bila ona klasična plava Maybelline), 
→ OBAVEZNO crnu olovku za oči i to dole da naglasim svoje male oči i da nijh napravim jos sitnijim :)) 
→ sjaj za usne roze boje ili kremasti ruž roze ili biserno-roze boje
→ ponekad sam koristila i rumenilo roze boje
→ isto ponekad — senku biserno-roze boje ili svetlo-zelenu preko skoro celog oka, naravno bez naglašavanja pregiba :)))To je to😊 Obrve nisam dirala niti sam mislila da treba nešto uraditi sa njima ili naglasiti. Iskreno, počela sam da cupam obrve tek negde oko 20-21 godine, nisam pala na modu tankih obrva u 2000-m godinama tako da sad sam srećna sa mojim gustim prirodnim obrvama 😍 Nikakav bronzer naravno nisam koristila niti sam koristila korektor ili tečni puder. Opet, mogu se zahvaliti prirodi da nisam imala puno bubuljica u pubertetu pa mi nisu ni trebali. Jedino, prisećam se smešnog incidenta, kad sam imala oko 18 godina. Izašla mi je bubuljica na bradi, a ja morala negde da izadjem u grad. Tad sam uzela tečni puder Oriflame Giordani Gold neke medium boje i stavila sam sebi preko tih nepravilnosti kao što bih sada koristila korektor. Sećam se da me je tad neki momak pitao zašto imam tamnu fleku na bradi 😀 Devojke od 18 godina u današnje vreme nikako ne bi napravili istu grešku, ali tad nije bilo jutubera ili nekih tutorijala a možda mene to prosto nije zanimalo pa nisam ni tražila :) Učila sam se na svojim greškama.

A kako ste se vi šminkali u srednjoj? Slično kao ja ili na neki drugi način? Da li ste imali neke smešne situacije u vezi vašeg neiskusnog šminkanja? 
4 comments:

 1. Ti se ne menjaš, ostala si ista :)
  Sećam se ovog trenda sa crnim okvirom oko očiju :D To je tada bio trend decenije :D
  I sedefast rozi ruz, ma vrh :D
  Sve u svemu, divan post ♥♥
  http://janalukic.blogspot.rs

  ReplyDelete
 2. Ja se i dalje sećam kako je bila fora još u petom razredu osnovne da ideš sa drugaricama do WC-a da popraviš crni krejon u vodenoj liniji oka, nisi bio kul ako to nisi radio. :P
  Inače mnogo mi je drago da postoji još jedan blog na našem podneblju, srećno sa daljim radom! Želiš li da se pratimo? Ja tebe već pratim. :D

  http://couturecase.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Secam se prve maskare u 7-mom razredu i ona mi je bila "dovoljna" sve dok nisam zavrsila fax:-)(imala sam fazu sa njom u plavo-teget boji)...a sto se tice crnog krejona z vodenoj liniji oka-ja se stvsrno jezim kada vidim da ih pojedine devojke-zene koriste sa trunkom,ili nimalo maskrare:-(((

   Delete