Wednesday 20 December 2017

Favoriti 2017: dekorativa

Pozdrav svima! Pred kraj godine mi smo navikle da pricamo o nasim favoritima, tako i ja u ovom postu hocu da navedem sve proizvode koji sam najvise koristila i koji su me prijatno iznenadili ove 2017 godine. Nadam se da cete uzivati u danasnjem postu 😘 


Pocinjemo od onoga sto najvise volimo - od ruzeva. Ove 2017 godine imala sam svakojake karmine, ali sam bila najvise odusevljena novim brendom na nasem trzistu - Elixir. Taj ruz mozete naci na sajtu kozmetikaiparfemi.rs (distributer za Srbiju) i takodje u nekim lokalnim parfimerijama. Ja ga naprimer kupujem u parfimeriji EOS u Novom Sadu. Ovaj ruz mi se svideo svojom formulom - jako je gust, potpuno mat, pigmentovan a i postojan. Uz sve to lako ga mozete popraviti ako zatreba. Takodje dobra strana mu je cena, koja obicno ne prelazi 400 dinara. Omiljene nijanse: 329 (Nude) i 339 (Sangria).


Druga stvar za usne ce biti olovka od Essence, ali ne obicna, vec Longlasting Lipliner. Njega nazalost ne mozete kupiti u Srbiji. Ova olovka je automatska, nije klasicna Essensova. Mnogo je postojana, najsrecnija sam- jer sam nasla idealnu nude boju za sebe. Moja nijansa je 08 Girl Next Door. Svima TOPLO preporucujem da kupite ovaj lipliner ako budete u prilici. Jedina mana - mehanizam nije bas najsigurnji i sama olovka (lipliner) je jako krhka.


Sledeci proizvod je rumenilo. Ja sam veliki obozavatelj rumenila, posebno Essensovih rumenila. Ove godine mi je bio favorit Essence Satin touch blush u nijansi Satin Bronze. Ovo rumenilo mogu da koristim i kao rumenilo, i kao bronzer - multifunkcionalno je. Nema previse sljokica, ali daje kozi zdrav i odmoran izgled.


Dalje pricamo o tenu. Nisam bila veliki fan hajlajtera dok nisam upoznala Essence Prismatic Rainbow highlighter. On me je odusevio! Vise o njemu mozete citati ovde (klik).


Nastavljamo pricu o tenu. Na kraju leta-2017 sam napokon nasla odgovarajuci bronzer. Moram da napomenem da sam jako bleda i bilo koji bronzer do sada mi samo "prljao" lice tako da sam uglavnom koristila rumenila. Dok nisam naisla na bronzer poljskog brenda Bell. Odlican za svetle devojke koje se boje da preteruju sa bronzerom. Ovaj proizvod daje kozi bas bas zdrav i odmoran izgled i sa njim ne mozete da preterate. Jedina mana mu je sastav koji nije bas najbolji, ali sta je tu je. 



Sledeca stvar je puder. Ove godine meni (i ne samo meni vec i par mojih drugarica) bilo je veliko otkrice, puder poljskog brenda Ingrid koji takodje mozete naci u lokalnim parfimerijama ili na sajtu kozmetikaiparfemi.rs. Ne mogu da kazem za druge nijanse (cula sam da znaju da oksidiraju), ali najsvetlija nijansa 300 je NAJBOLJA stvar za devojke svetlog tena sa normalnom i kombinovanom kozom. Idealna bela nijansa za mene i jos jednu moju bledu drugaricu hehe :) Pravi dragulj. Pokrivna moc je odlicna, ne izgleda kao maska, mat je ali izgleda prirodno. Ma super je. Vise o njemu procitajte ovde (klik).



E sad prelazimo na proizvodi za oci. Ove godine sam bila mnogo odusevljena kremastim Maybelline Color Tattoo senkama. Imam dve nijanse - In the nude i On and On bronze. Prva je vise baza za senku za blago zutim podtonom koja me podseca na MAC Paint Pot (jedini MAC proizvod koji sam ikada probala 😁). Odlicna je, cista petica. Drzi bilo koju senku po ceo dan na kapku. On and On bronze je isto divna i prelepo se slaze uz moji sivo-zelene oci. Postojana i ne skuplja se na kapcima. Moja velika preporuka.


Sledeca stvar je olovka za oci - Essence extreme lasting eye pencil. Moram da kazem da meni odgovaraju samo vodootporne i bas bas dugotrajne olovke za oci posto imam spustene kapke. Ova olovka je za mene pravo otkrice i dragulj. Moja nijansa je 02 but first, coffee. Odlicna i za dnevni look i za vecernju variantu. Ne preslikava se, jako je lako raditi sa njom. Cista petica! Moram da uzmem vise njih 💗. Cena je oko 300 din.


Jos jedna stvar za oci je Golden Rose eyeliner. Nisam ocekivala ovakav kvalitet od Golden Rose, ali ovaj ajlajner je za svaku pohvalu. Brzo se susi, jako je postojan i ne preslikava se. Cetkica je jako udobna, lako je raditi sa njom. Imam crni ajlaner sa sljokicama, kasnije planiram da uzmem vise nijasi i naravno - klasican crni.


I na kraju.. favorit i ove i prethodne godine, moja idealna i najdraza paleta - Essence All about Nudes. Idealne prirodne boje, divno i lako se blendaju medju sobom, skoro se ne truse. Za svaku priliku - dnevni ili vecernji look. Odlicno se slazu uz jarke boje karmina, kad ne znate sta cete sa ocima. Paleta je divna, kunem se u nju. Sa njom ne mozete da pogresite. I cena je oko 600 din. Moja ljubav 💗



Da li ste pronasli izmedju mojih i svoje favorite? 😃 Koji su vasi favoriti 2017 godine? Zelim vam srecne praznike 💟💥

7 comments:

  1. Классные продукты)хочу тени мейбилин светлые и еликсир помаду сангрия)

    ReplyDelete
  2. I meni će essence - all about nudes biti favorit svak godine! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. da :) sad jedva cekam onu paletu iz limitirane kolekcije koja me podseca na NAKED :)

      Delete
  3. Kakvo savršenstvo ovaj ,,unicorn'' hajlajter! Divno! Sviđa mi se sve, dala si mi ideju na šta bih mogla da potrošim ušteđevinu... :D

    Nagrađivanje na blogu | Instagram

    ReplyDelete
    Replies
    1. divno nagradjivanje, obavezno cu se prijaviti :)

      Delete
  4. Super saveti koju sminku kupiti, odlicne recenzije o svakom proizvodu, plus cene, svaka cast

    ReplyDelete