Saturday 20 May 2017

Moje mišljenje: ko bi trebao izbegavati konturisanje lica I čime ga zameniti?

Pozdrav svima! U ovom postu bi htela da podelim svoje misljenje o tome ko bi trebao izbegavati neko ozbiljnije konturisanje lica i kome to ne stoji.

Ocekujem da mnogima nece dopasti moje misljenje ali samo sam iskrena prema vama 😊 Da se ne naljutite na mene, na kraju cu vama napisati savet cime mozete da zameniti konturisanje ako se slucajno pronadjete u mom postu.




Konturisanje i dalje stoji kao trend posebno ovde na Balkanu iako zapadne “beauty-guru” kazu da taj trend je ostao negde u 2013-2015 godine i eri The Kardashians. I dalje volimo taj trend i rado koristimo svakojaka sredstva za konturisanja.

Prvo sta cu reci je skoro ocigledno I ne dvoumim se oko toga. Devojke, ako se niste dobro izvestile, molim vas nemojte konturisati nos. Vidi se! Posebno hocu da se obratim nasim dragim jutubekama koje to praktikuju – prosto se vidi. Mozda NE toliko na fotografijama i Instagramu ali u klipovima I uzivo primecuje se. Nemam ni ja idealan nos ali ajde da zavolimo nase nosice takve kakve jesu 😊 Naravno ako imate ozbiljan problem sa nosom, od rodjenja ili naprimer imate polomljen nos ili tako nesto, onda prosto se obratite hirurgu ili na kraju krajeva plasticnom hirirgu ako je problem toliko nepodnosljiv. Mada ja sam u zivotu videla maksimum 5-10 ljudi ciji prirodan nos bas izgleda ruzno.



Predjimo na lice. Kome ne stoji konturisanje po mom misljenje I ko bi trebao da ga izbegava? Pre svega, devojke sa jako, jako svetlom, belom kozom. Kao ja 😁 Zimi mi nikako ne stoji konturisanje jer izgledam kao likovi iz porodice Adams. Po meni devojke sa svetlom kozom ne treba da preteruju sa konturama jer ce se jednostavno videti na njima. Jedino neka blaga varijanta.

Sledece. Po mom misljenju devojke sa okruglim tipom lica (ili prosto okruglim po prirodi ili punjiim) i izrazenim obrazima (hrcak varianta, i opet sam se nasla u ovoj kategoriji 😁) isto treba da zaobidju hardcore-konturisanje. Ima nekoliko domacih jutuberki, necu sad da kazem imena, koji imaju isti taj tip lica i obozavaju konture. Ja i bez naocara vidim te izrazite konture na njima i to vise izgleda kao da su se uprljali. 

Ovo sve mogu isto da kazem i o sebi: em sto sam bela em sto imam okruglo lice (i kad sam imala 48 kg i dalje sam imala te obraze). Ja sam probala nekoliko proizvoda za konture i uglavnom ne uspem da naglasim jagodične kosti nego mi lice prosto izgleda prljavo. Tako to isto izgleda i na drugim devojkama, sa punjim ili okruglim licem.

Ja razumem da svi mi hocemo da nama lice izgleda mrsavije, lepse, ali postoji i drugi nacin da naglasite svoje lepe crte lica.

Savet: koristite dva rumenila odjednom. Ova tehnika se zove draping i u 2017. je veliki beauty-trend. Primer: na mesta gde obicno stavljate puder za konturisanje, stavite tamnije rumenilo sa BLAGO narandzastim ili neutralnim toplijem podtonom. Licno ja u tu namenu koristim Essence Satin touch blush u nijansi “satin bronze” (mozete koristiti i "satin love" ili mat variante mada i satinske nisu sljokaste uopste)



Sledeci korak: izaberite breskvisto ili rozikasto rumenilo koji ce da vas “osvezi” i stavite na sami obraze. Treci korak: izblendajte dva rumenila medju sobom. Obecavam da ce izgledati super i prirodno, posebno leti! 😍



Sta mislite i trendu draping? Da li vam se dopada?



8 comments:

  1. Slazem se sa vecinom stvari koje si navela i imamo identican stav kad je u pitanju konturisanje nosa. Meni je to vise za scensku sminku, crveni tepih, a ne bas za svaki dan...
    Inace, draping tehnika takodje nije za mene jer sam presvetla za bilo koje rumenilo :)

    ReplyDelete
  2. U vezi rumenila, sigurna sam da ces se predomisliti :P za svakog postoji svoje rumenilo :))

    ReplyDelete
  3. Super sto si se setila da pises o ovoj temi, nisam do sada nailazila na nesto slicno...ja imam izrazene jagodice i malcice uze lice i vidim da mi ne pristaju jake konture( dodjem ko ispijena sa njima😂)...inace, po tvojoj preporuci sam kupila ovo essencovo rumenilo i sa njime pravim blage prelaze- draping i jako mi se dopada...za post👏👏👏👍...

    ReplyDelete
  4. Hvala Irena :)

    Hvala Vesna, ne mogu direktno odgovoriti na post, imam nekih problema sa komentarima ovde na sajtu :) Drago mi je da ti se svidelo :)

    ReplyDelete
  5. Such a great product dear. I usually shading my Face to get V shape on my chin :)
    Would you like to support each other by follow on GFC & G+?
    Please Let me know if you follow me and I’ll follow back asap!

    Love xx
    Official Seol ♥

    ReplyDelete
  6. Erika, i've just added you :)

    ReplyDelete